top of page

NYHETER

Senaste nytt från Engnes Development

NYHETER

Senaste nytt från ENGNES 

Frontagepodden.jpg

ENGNES med i Frontagepodden - igen

ENGNES gästar återigen Frontagepodden. 

Under avsnittet diskuterar man personalbristen i bland annat restaurangbranschen. Det finns idag cirka en halv miljon arbetslösa personer i Sverige samtidigt som det är brist på personal i många branscher. Vad är lösningen här? Hur kan restaurangbranschen bli mer attraktiv?

Avsnittet går att lyssna på här.

2021-12-30

Kontor ENGNES.jpg
DSC_0384.JPG

NYTT KONTOR

Det är med en stolthet vi kan kan presentera en ny milstolpe för ENGNES - sedan juni har vi vårt alldeles egna kontor! Ni hittar oss numera på Wallingatan 26 i Stockholm, ett stenkast från Norra Bantorget och bara några hundra meter från vår tidigare adress på Kungsgatan. Och om vi får säga det själva blev resultat riktigt bra, vi är som sagt stolta.

Varmt välkomna på kaffe när det passar! 

2021-06-22

DSC_0387.JPG
DSC_0386.JPG
Elcykelpunkten rund.png

ELCYKELPUNKTEN TILL GÖTEBORG

Tillsammans med Stena Fastigheter har vi hittat en perfekt lokal till Elcykelpunkten. Detta blir cykelkedjans andra enhet och den första i Göteborg. Man har sedan tidigare en butik på Kungsholmen i Stockholm. Butiken som ligger mitt emot Lisebergs södra ingång är 244 kvm och belägen på bottenplan. Vi på ENGNES är stolta över att få varit en liten del av denna etablering och önskar såklart Elcykelpunkten stort lycka till!

2021-06-02

Texas Falun.jpg

TEXAS HAR ÖPPNAT I JÖNKÖPING OCH FALUN 

Vi kan glädjande meddela att Texas Longhorn slagit upp portarna i både Jönköping och Falun. Detta trots pandemin som fortfarande påverkar vårt samhälle stort. Trots detta finns det duktiga entreprenörer som vågar satsa - stor eloge till er! 

Vi är tacksamma att vi fått vara en del av detta och önskar såklart stort lycka till! 

2021-05-27

Farsta Öppning.jpg

4 CORNERS PIZZA HAR ÖPPNAT I FARSTA

Äntligen har 4 Corners Pizza slagit upp portarna i Farsta Centrum. Tillsammans med Stadsrum Fastigheter har vi hittat en perfekt plats på matplanet. Med en stor efterfrågan på kvalitativa pizzor håller vi tummarna för att detta blir en succé. Sväng gärna förbi Farsta för att prova när du har möjlighet! 

2021-03-22

Franchisepodden.jpg

ENGNES GÄSTAR FRANCHISEPODDEN

ENGNES deltar i ytterligare en poddcast. Denna gång i Franchisepodden. Diskussioner kring våra koncept och hur vi på ENGNES arbetar tillsammans med PLEXUS står på agendan. Dessutom blir det även en del fotboll och fokus på Patriks kära Degerfors IF. 

Avsnittet går att lyssna på här.

2021-02-10

Jureskogs Gränby.jfif

JURESKOGS TILL UPPSALA

Som rubriken lyder är Uppsala nästa stad för Jureskogs. Det handlar om Gränbystaden där man öppnar i ett samarbete med Atrium Ljungberg. Precis som tidigare är vi på ENGNES stolta över att ha varit en del av processen och vill tacka alla inblandade för att bra jobb. Öppningen är planerad till hösten 2021.

 

2020-12-22

Hammarby Sjöstad.jpg

4 CORNERS PIZZA TILL SÖDERTÄLJE OCH FARSTA

Under hösten blev det klart att 4 Corners Pizza öppnar i både Södertälje och Farsta.
 

Öppningarna är planerade till våren 2021 och vi på ENGNES är självklart otroligt glada att få varit en del av processen. Nu rullar resan vidare mot på nästa enhet. 

2020-11-12

Patrik & Pernilla.jpg

PATRIK DELTAR I FRONTAGEPODDEN

Patrik är tillbaka i Frontagepodden. Avsnittet handlar mycket om alkohol. Hur går det för krogarna att arbeta utan barförsäljning, får våra händer numera mer sprit än våra munnar och stämmer det att Systembolaget borde stänga sina butiker?

Tillsammans med Pernilla Karvia får vi höra givande diskussioner och infallsvinklar. 

 

Avsnittet går att lyssna på här.

2020-11-08

Plexus Logo SoMe.jpg

PLEXUS: Ett nytt Mentor- och Nätverksprogram för unga talanger

Tillsammans med Frontage har vi lanserat ett helt nytt mentor- och nätverksprogram. Programmet, som riktar sig till unga och ambitiösa, är helt kostnadsfritt och skapar på så sätt möjligheter för individer från samtliga branscher att delta. Mer info om programmet och hur du ansöker finns att läsa här: PLEXUS

2020-09-04

Bild_Linköping.JPG

LINKÖPING NÄSTA FÖR 4CP

4 Corners Pizza valde i våras att fortsätta sin stora expansionsresa istället för att pausa arbetet med anledning av Corona. Ett beslut som nu burit frukt. För en knapp vecka sedan gjorde man klart för sin andra enhet! Det står nu klart att man öppnar på Stora Torget i Linköping under hösten.

 

4CP känner sig otroligt stolta över att få öppna i centrala Linköping och vi är säkra på att det kommer bli minst lika bra som i Hammarby Sjöstad!

 

2020-08-31

Jureskogs Eskilstuna.jpeg

JURESKOGS ÖPPNAR I  ESKILSTUNA

Som vi berättat tidigare har Jureskogs öppnat längs E4:an i Värnamo och Mjölby under 2020. Nu är den tredje fristående restaurangen klar för den växande hamburgerkedjan. Denna gång byter man europaväg och etablerar sig på E20 i Eskilstuna.

 

Här växer en ny handelsplats fram och man blir granne med bland annat Biltema, Dollarstore och ICA Maxi. Precis som tidigare är vi ENGNES stolta över att ha varit en del av processen och med tanke på att Eskilstuna är hemma för oss känns det extra roligt. Vi ser framemot öppningen som är planerad till Q3 2021. 

 

2020-08-31

Uddevalla.jpg

TEXAS LONGHORN TILL UDDEVALLA

Nu har Texas Longhorn slagit upp portarna i Uddevalla. Det var full fart på invigningen och vi är otroligt stolta över att nu kunna erbjuda Uddevallaborna en modern Texas Longhorn. Med kvalitativt kött, ny meny och en fantastisk lokal kommer detta bli kanon.

 

Detta är den första Texas Longhorn med den nya interiören och som bilderna i vårt senaste nyhetsbrev visa är resultatet riktigt fint. 

 

2020-08-31

Podd Bild.jpg

PATRIK GÖR PODD-DEBUT I FRONTAGEPODDEN

ENGNES gästar för första gången Frontagepodden som inte helt otippat drivs av Pernilla Karvia på Frontage. Detta är deras allra första avsnitt. 

Coronapandemin diskuteras såklart. Hur kommer den av påverka olika branscher och samhället i stort? Vad vet vi och vad vet vi inte? 

 

Avsnittet går att lyssna på här.

2020-03-26

SUCCÉ FÖR JURESKOGS

Jureskogs.png

I slutet av januari öppnade Jureskogs sin första fristående restaurang. Utanför Mjölby längs med E4:an kan du nu njuta av en god hamburgare och ta en välförtjänt paus hos Jureskogs fjärde restaurang.

Inledningsvis kan vi konstatera att det varit en succé. Man har slagit alla tänkbara försäljnings- och besöksmål. Första dagen låg man 300 procent över prognos, exempelvis. Under våren är det dags igen. I Värnamo öppnar Jureskogs femte restaurang, även den ligger intill E4:an. 

 

I framtiden kommer fokus ligga på just väglägen vilket gör att efterfrågan på dessa ökar. Hör gärna av er om ni har något som kan passa!

 

2020-02-14

texas.png

FÖRLÄNGT AVTAL MED TEXAS LONGHORN

Samarbetet mellan ENGNES Development och Texas Longhorn fortsätter och nytt kontrakt är signerat. Vi på ENGNES tackar för det fortsatta förtroendet och ser framemot en spännande höst tillsammans.

Texas Longhorn är ett företag med hög expansionstakt och vi söker nu lägen i flera städer, t.ex. Eskilstuna, Gävle, Sundsvall, Kalmar, Luleå och Helsingborg. Hör gärna av er till ENGNES Development om intresse finns eller om ni har tips på passande lokaler. 

2019-09-10

LLAmice_logo_Red.png

NYA VARUMÄRKEN TILL ENGNES

From september ingår det italienska F&B konceptet Ll' Amice i ENGNES portfölj.

 

Ll'Amice är ett italienskt restaurangkoncept med fokus på mathantverket och en personlig atmosfär med inspiration från den unika staden Neapel. Neapel är en plats där livet levs med passion och dramatik. Under en opolerad yta finner man en stad med en unik identitet, ett eget språk och stora känslor. Men inte minst, ett passionerat intresse för fantastisk mat!

 

Ll'Amice erbjuder en italiensk meny av klassiker samt ett brett utbud av dryck. Restaurangens hjärta som finns i Neapel följer som en röd tråd genom konceptet, i allt från inredning till meny. Ll'Amice ska vara en restaurang där alla trivs och med ett gott hantverk i grunden.

 

2019-09-10

pokebowl.png

STOR EFTERFRÅGAN PÅ LOKALER

ENGNES Development har fått in flera nya kunder och samarbetar med många varumärken med en hög expansionstakt.

Vi vet alla att tiderna förändras, just nu är det kanske inom retail och F&B det mesta sker och kraven på att hänga med i utvecklingen är stor.

 

De flesta av våra kunder har en tydlig expansionsplan och söker nu nya lokaler i alla större städer. I vår har vi fått in två nya F&B koncept i vår kundportfölj. Det är Asia Deli samt Hawaii Poké. Två koncept med fräsch och modern mat som är ett bra komplement till vår övriga F&B portfölj.

 

2019-05-27

padel från istock-0.jpg

PREMIUM PADEL - EN NY PARTNER TILL ENGNES

Premium Padel är en ny aktör på den svenska padelmarknaden. Sporten har tagit oss svenskar med storm och efterfrågan på fler hallar är stor.

Padel är en racketsport som kan ses som en blandning av tennis och squash. Sporten spelas på en plan med två planhalvor och ett nät, precis som i tennis. Men skillnaden är att här finns det väggar kring banan som får användas i spelet. Padel kommer ursprungligen från Mexico, men kom till Spanien på 70-talet och Spanien är fortfarande det landet där Padel spelas mest i Europa.

Förutsättningarna för en padelhall är att det får plats 6 banor, den totala lokalytan ska vara minst 2000 kvm och ha minst 8 m i takhöjd. Premium Padel söker främst lokaler i Stockholmsområdet.

 

2019-05-27

ENGNES Development erbjuder er hjälp med:

Franchise expertismentorskapexpansioner, förhandlingar samt moderatortjänster.

bottom of page