top of page

VÅRT TEAM

Varmt välkommen till oss

patrik-5a_edited.jpg
Patrik Engman – Grundare och VD

Patrik har arbetat med retail sedan 15-årsåldern. När han fyllde 21 år blev han den yngsta franchisetagaren inom Statoilkoncernen. Under 11 år drev han tre servicestationer med stor framgång där han verkligen fick lära sig retail-hantverket. Patrik har även haft ett flertal höga befattningar inom Statoil centralt. Bland annat har han varit chef på Statoils etableringsavdelning.

År 2011 värvades Patrik till Max hamburgerrestauranger och där kom han att bli en del av Max framgångssaga i Sverige och utomlands.

År 2016 utsågs Patrik till VD på Andys lekland som ägdes av Nalka, en del av IKEA-sfären. Patrik är även anlitad som föredragshållare, utbildare och mentor inom olika branscher.

 

Patrik är något av en expert på geografi och han har bland annat besökt och arbetat i Sveriges samtliga kommuner.

 

När Patrik inte arbetar med utveckla företag framåt, kämpar han på med att utveckla sitt golfspel med varierat resultat. Sport är något som fängslar Patrik i alla dess former och därför tycker han om tävlingar både i arbetet och privat.

engman@engnes.nu

+46 70 606 27 27 

LinkedIn_logo_initials.png
niklas-4_edited.jpg
Niklas Engman – Partner

Niklas har en utbildning och kandidatexamen i företagsekonomi och en bakgrund som klubbchef inom den ideella sektorn. Trots sin relativt unga ålder har Niklas ett brett CV som sträcker sig långt bak i tiden med arbetsgivare som bland annat Max och Circle K. Sedan hösten 2019 har han jobbat på ENGNES. 

Tillsammans med övriga på ENGNES ansvarar Niklas för flertalet uppdragsgivare i deras fortsatta expansion. Utöver det ligger mycket fokus på research, kommunikation och strategier.

Här finns en stort intresse för att hitta synergier på redan befintliga marknader. Hur kan man sammankoppla olika kärnverksamheter för att lyckas i en föränderlig omvärld? Kan man till exempel sätta ett gym på ett tåg för att underlätta för de som dagligen pendlar? 

 

Eskilstuna är hemadressen och när han inte jobbar är det mycket sport på agendan. Han spelar själv innebandy och spelar han inte egna matcher kikar han gärna på Hammarbys fotbollsmatcher eller tar en sväng till Gävle för att heja på Brynäs.

niklas@engnes.nu

+46 70 899 19 66

LinkedIn_logo_initials.png
ahmed-4_edited.jpg
Ahmed Chukair – Etablerare

Ahmed sitter på lång och gedigen erfarenhet från franchise, både som franchisetagare och som medarbetare hos franchisegivaren.

 

Ahmed har drivit två butiker och fyra restauranger under 7-Eleven och Subway’s flaggor och kan det mesta om retail, convenience och snabbmat. Då han själv stod och jobbade på golvet och byggde upp sina enheter vet han precis vilka utmaningar som finns och hur man kan överkomma dem tillsammans med sitt team.

 

För Subway har Ahmed även varit både distriktschef och etablerare och efter ett 30-tal projekt så vet han hur viktigt det är att etableringar och konceptutveckling går hand i hand med det operationella på plats.

 

Sport är trevligt att åskåda både live och på TV och utöver gymmet blir det mest utflykter med familjen som oftast slutar med shopping och restaurangbesök.

ahmed@engnes.nu

+46 70 917 08 85

LinkedIn_logo_initials.png
bottom of page